طبیعت گردی و گاهی هم شکار

من آرش کوهرو، از عاشقان طبیعت گردی هستم برا همینم اسم وبلاگم رو گذاشتیم کوه رو

طبیعت گردی و گاهی هم شکار

من آرش کوهرو، از عاشقان طبیعت گردی هستم برا همینم اسم وبلاگم رو گذاشتیم کوه رو

این بار ورزش پرهیجان و استراتژیک پینت بال-Paintball

با سلام خدمت همه دوستان و همراهان وبلاگ

مدتها بود چیزی ننوشته بودم و البته به توجه به مشغله کاری و آسیب دیدگی در خرداد ماه کمتر به کوه نوردی و طبیعت می پرداختم.

از آنجاییکه یکی از علایق من تیراندازی و شکار می باشد به ورزشی مثل پینت بال نیز علاقه داشتم که تا کنون موفق به امتحانش نشده بودم.این ورزش یک ورزش هیجانی و استراتژیک بوده و نیاز به ابتکار و انرژی و آمادگی جسمانی داشته و به نظر خودم که همیشه سعی کرده ام شکارچی باشم تا شکارکش ( افرادی که بدون توجه به قوانین نوشته و نا نوشته دست به کشتار بی حساب کتاب می زنند) ورزشی نزدیک به شکار و شبیه سازی میدان نبرد بود. از آنجایی که شکارچی بیشتر هدفش شکاراز راه صحیح و با استفاده از هوش و تجربیات می باشد این ورزش را نیز جالب دیدم و بخشی از حس کمین و زیرکی و دقت و سرعت را در خود دارد. ای کاش در ایران عزیز مسولان بیشتر به قشرهای جوان و فعال توجه داشته باشند که با تخلیه هیجان به صورت صحیح کمتر به راههای نا صحیح کشیده شوند. به نظر من این ورزش ورزشی است که برای زن و مرد جذاب بوده و در سنین بالای 10-12 سال قابل اجرا می باشد.

خلاصه پس از تجربه این ورزش زیبا و مفرح در اینترنت گشتی زدم تا اطلاعاتی کسب کنم که در اختیار دوستان عزیزم نیز می گذارم:

(تجربه ما در مجموعه ورزشی شهید کشوری رخ داد)

در ابتدا تاریخچه مختصری از پینت بال را خدمت دوستان ارائه می دهم:

نام این ورزش از دو کلمه Paint ( رنگ ) و Ball (توپ ) تشکیل شده است ، پینت بال یک ورزش گروهی بسیار هیجان انگیز می باشد که بوسیله دو تیم و در یک زمین به ابعاد 30 *50 متر انجام می شود .  در جریان این ورزش علاوه بر اینکه به مهارتهای خاص حرکتی مانند نشانه گرفتن ، سریع دویدن ، داشتن سرعت در حرکات و واکنشهای سریع نیاز است . قابلیتهای ذهنی متعددی نیز لازم هستند که مهمترین آنها سرعت در تصمیم گرفتن و قدرت حل مساله است . همه چیز در پینت بال در لحظه صورت میگیرد . و هرکس سریعتر و دقیقتر باشد موفق تر است.

    در نوع رسمی هر تیم از3 تا 7 نفر تشکیل شده است که هر بازیکن یک نشانه رو ( تفنگ ویژه پینت بال ) ، ماسک ایمنی و تعدادی توپ رنگی (پینت بال) دارد که این توپها دارای قطری حدود 2/17 میلیمتر هستند و یک پوسته ژلاتینی دارند که بر اثر برخورد با بدن بازیکنان یا موانع شکسته شده و رنگ داخل آن ، موضع محل برخورد را رنگی میکند . این توپها بوسیله نیروی هوای فشرده نشانه رو با سرعتی حدود 290 تا 300 پا در ثانیه پرتاب میشوند . رنگ این گلوله ها خوراکی و محلول در آب است و دارای همه رنگ است به جز قرمز(البته در این تجربه ما در ورزشگاه شهید کشوری فقط توپ قرمز بود!!!!!!).


پینت بال در گذر زمان


1970 : با اینکه این اسلحه تا 11 سال بعد به عنوان "نشانه رو پینت بال" مورد استفاده قرار نگرفت ، در سال 1970 بود که کمپانی اسلحه های بادی کراسمن اولین نشانه رو پینت بال را به ثبت رساند .مورد استفاده 707 علامت گذاری درختان بود.(کمپانی دیزی اسلحه مشهور 007 را به زودی ارائه کرد.)


1981 : در ژوئن 1981،یک گروه 12 نفری از دوستان با اسلحه دیزی ، رنگ روغنی و ماسک وارد جنگلهای نیو همپشایر شدند .آنها بازی را انجام می دادند که هدف آن تسخیر پرچم بازیکنان – در مجموع 12 پرچم- بود . برنده ( ریچی وایت ) بدون شلیک حتی یک گلوله هر 12 پرچم را به تسخیر درآورد.


1982 : اولین زمین رسمی پینت بال ( زمین روباز) گشایش یافت . کالب استرانگ ، اولین زمین را در روچستر ایالت نیویورک افتتاح کرد.


1982 : باب گورنسی آینده آنچه در 1981 در جنگل اتفاق افتاد درک نمود . او با شرکت نلسون که برای شرکتهای چوب بری گلوله رنگی تولید می کرد قرارداد بست . او گلوله های پینت بال را تحت عنوان "بازی بقای ملی. ان-اس-جی " به بازار عرضه کرد و تبدیل به یکی از بزرگتزین پخش کننده های دنیا گردید .


1983 : اولین تورنمنت پینت بال ان-اس-جی برگزار گردید .


1984-1985 : پینت بال وارد انگلستان و استرالیا شد .


1991 : پینت بال وارد اروپای مرکزی شد .


1991 : اولین مسابقات اوپن جهانی در سطح آماتور برگزار شد . این جام توسط شرکت پینت بال کالیفرنیا پشتیبانی شد. برنده بخش 5 نفره مسابقات کمپانی بد بود .


1992 : پس از سالها بازی در تورنمنتها ، بازیکنان نشستی برپا کردند و به بحث درباره ایجاد یک لیگ که بوسیله بازیکنان اداره می شود پرداختند . این میتینگ در شیکاگو برگزار شد و لیگی به وجود آمد که نام آنرا لیگ حرفه ای پینت بال ملی ( ان-پی-پی-ال) گذاشتند .


1993 : ان-پی-پی-ال در نخستین فصل فعالیت خود چهار جام برگزار کرد .


1994 : warpig.com تنها وب سایتی که تنها به پبنت بال اختصاص داشت آنلابن شد .


1996 : ای-اس-پی-ان جام جهانی پینت بال را تحت پوشش تلویزیونی قرار داد .تیم ریج با کاپیتانی تاد آدامسن برنده مسابفات گردید .


1998 : اولین مسابقات پینت بال فضایی انجام شد.


2002 : پی-اس-پی ( موسسه اشاعه ورزش پینت بال ) و ان-پی-پی-ال پس از برگزاری جام جهانی از هم جدا شدند . پی-اس-پی به برگزاری مسابقات تحت ساختار ان-پی-پی-ال ادامه می دهد درحالیکه چاک هندچ ، رئیس ان-پی-پی-ال از نام ان-پی-پی-ال سوپر7 استفاده می کند .


همانطور که مطالعه نمودید این ورزش توسط کشاورزان جهت علامت گذاری استفاده می شد داستان این موضوع خود مبحث جالبی است که خواندنش خالی از لطف نیست:



این ورزش برای اولین بار در صحبتهای دوستانه چارلزگارین و هایل نویل متولد شد. در سال 1981 یکی از دوستان مشترک این دو نفر که از ایده اولیه این افراد آگاهی داشت در یک کاتالوگ ابزار کشاورزی به نوعی وسیله پرتاب کننده توپهای ژلاتینی پر از رنگ برخورد نمود. این وسیله کد پیستول Nel-Spot 07 نام داشت و کاملاً شبیه یک اسلحه کمری بوده با استفاده از انرژی گاز Co2 متراکم در یک کپسول کوچک، توپهایی از جنس ژلاتین راکه پر از رنگ مایع بود را به فاصله ای صدمتری پرتاب می نمود. کشاورزان و دامداران از این وسیله جهت علامتگذاری درختانی که باید هرس می شد و دامها از فاصله دور استفاده می کردند.

اولین بازی پینت بال در سال 1981 در نیوهاپ شایر بین 12 نفر دوست برگزار شد. در این اولین بازی پینت بال هر فرد هزینه خرید پیستول فل اسپات 07 و Nellson Pellets (گلوله های رنگ) خود را پرداخت. بازی در زمینی به مساحت 10 جریب انجام شد. 12 پرچم در نقاط مختلف زمین قرار داده شد.

برنده بازی فردی بود که تعدادی بیشتری پرچم را جمع آوری کرده بود. فرد برنده یک کشاورز بود که موفق شده بود تمام 12 پرچم را جمع آوری کند. جالب آنکه وی هیچ پینت بالی را از مارکر خود شلیک نکرده بود و هیچ پینت بالی نیز به سمت وی شلیک نشده بود. در تمام طول مدت بازی هیچکس وی را ندیده بود.

------

خلاصه ای از قوانین پینت بال:

قوانین و مقررات و ضوابط رشته ورزشی پینت بال

این ورزش را می‌توان در سالن و زمینهای روباز انجام داد.

الف- زمین بازی

1-   زمین مسابقه باید زمینی صاف و هموار به ابعاد 55×33 متر و در یک منطقه بدون شیب باشد، تا میزان حوادث را کاهش داده و کاملاً به وسیله توری مورد تأیید انجمن محصور گردد تا امنیت مسابقه را تضمین نماید. در زمین بازی حداقل 25 مانع به فاصله حداقل 5/1 متر از خطوط اطراف زمین قرار می‌گیرد.

خطوط اطراف زمین بازی باید به گونه‌ای کشیده شود که به وضوح قابل دیدن بوده و حداقل 5/1 متر با تور اطراف زمین فاصله داشته باشد.

2-     ایستگاه پرچم حداقل 2 متر عرض داشته و در وسط مرزهای عرضی زمین قرار دارد.

3-     هیچ تیمی یا بازیکنی به هیچ وجه حق ایجاد تغییر در زمین بازی را نخواهد داشت.

4-   بازیکنان برای شرکت در مسابقه باید کارت شناسایی معتبر و مخصوص انجمن پینت بال ایران را داشته باشند. بازیکنان بایدبتوانند کارت شناسایی خود را در تمام مواقع ازجمله در زمین بازی ارائه دهند. هیچ بازیکنی بدون نشان‌دادن کارت شناسایی پیش از شروع بازی، اجازه شرکت در مسابقه را ندارد.

5-   فقط بازیکنانی که کارت شناسایی معتبر  مربوطه و اشخاصی که دارای مجوز رسمی هستند، مجازند وارد منطقه مجاز ورزشکاران شوند.

ب:تعداد نفرات و تیمها

مسابقات این رشته ورزشی بصورت تیمی وبه تعداد 5 و7 نفره برگزار می شود درمسابقه های هفت نفره ،حداکثر تا 7 بازیکن و5 نفره حداکثر تا 5 بازیکن به عنوان بازیکن اصلی داخل زمین می گردند . تیمها می توانند درمسابقات تا 8 نفر ذخیره داشته باشند.

ج: نحوه بازی

1-   زمان بازی 20 دقیقه بوده وتیمی برنده است که موفق شود دراین مدت بدون اصابت گلوله پرچم تیم مقابل رابرداشته ودر داخل زمین خود در جایگاه مخصوص قرار دهد .

(مسابقات M هفت ) باتوجه به سناریوهای پیش بینی شده مسابقات درشکل های مختلف با نامهای cpl و spl  برگزار می گردد که زمان بازی متغیر بوده وچنانچه تیمی به امتیاز 4 دست یابد عملا برنده مسابقات خواهد بود وبازی پایان یافته تلقی می گردد.

2-     برای انجام مسابقات حداقل 8 داور ویک سرداور باید حضور داشته باشند.

3-     پیراهن داورها مشکی یا راه راه عمودی سفید می باشد .

4-   داورها در حین بازی هیچ گونه اطلاعاتی در اختیار تیم ها نمی گذارند ، مگر در موارد مربوط به ایمنی ، اخطارها واخراجها

5-   بازیکنان هرتیم سعی می نماینددر زمان تعیین شده با همکاری وپشتیبانی یکدیگر پرچه تیم حریف را که درزمین مقابل قرار دارد تصاحب کرده وبه زمین خود بیاورند در جای مخصوص قرار دهند ومورد اصابت گلوله قرار نگیرند چنانچه هربازیکن درزمان تعیین شده مورد اصابت گلوله قرار بگیرد ازدور بازی حذف واخراج خواهد شد .

6-   برنده مسابقه تیمی است که بتواند در زمان تعیین شده پرچم تیم حریف رااز زمین حریف به زمین خودی آورده ودر جای ویژه قرار دهد .

7-   چنانچه در زمان تعیین شده تیمی نتواند پرچم تیم حریف را تصاحب نماید تعداد بازیکنان داخل زمین ملاک برنده بودن می باشد.

د: لوازم و ملزومات بازی

1-     نشانه زن یا اسلحه : که بوسیله کپسول هوای فشرده کار می کند ومی تواند گلوله های ژلاتینی راپرتاب نماید .

2-     گلوله ژلاتینی : این گلوله ها از مواد ژلاتینی خوراکی رنگی تهیه شده که مواد شیمیایی و سمی ندارد.

3-     کلاه ولباس مخصوص

آ  - هر بازیکن می تواند از دو لایه لباس استفاده نماید ،ولی در صورتیکه رسما اعلام شود که دمای هوا زیر 10 درجه سانتی گراد است استفاده از سه لایه لباس نیز بلا مانع خواهد بود .لباس بازیکنان یک تیم می بایست یکسان بوده ونباید مانند لباس داوران سیاه وراه راه سفید داشته باشد.

ب : لباس بازیکنان شامل شلوار و پیراهن ورزشی و بدون هیچگونه پارگی و شکاف بوده و باید کاملاً مطابق سایز آنها باشد. بازیکنان نمی‌توانند  از شلوار یا پیراهن‌های ورزشی که از پارچه‌های جذاب مایعات (نمدی ) یا پارچه‌های لیز تهیه شده، استفاده کنند..

        ت : بازیکنان نباید از کفش‌هایی با استوک فلزی استفاده کنند.

        ث :بازیکنان می‌توانند از یک جفت دستکش با لایه محافظ استفاده نمایند.

         ج : بازیکنان میتوانند  از کلاه یا محافظ سر که بیشتر از 2 سانتیمتر پائین‌تر از شانه‌ها نباشد استفاده کنند.

        ح : اگر معلوم شود که بازیکنی در طی بازی از پوشش غیر قانونی استفاده کرده اخراج خواهد شد.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

اینم از عکسهایی که گرفتیم













شکل انجام بازی

شکل مسابقات رسمی این ورزش در زمینی به ابعاد 40* 60 متر یا 55* 33 متر ، که با توری به ارتفاع حدود 6 متر احاطه شده در میان موانع بادی یا Air  Bunkers برگزار می گردد . هر ورز شکار وسیله ای بنام مارکر یا نشانه گذار (تفکیک ) را همراه با تعدادی پینت بال و یک ماسک محافظ صورت ، گردن بند محافظ گردن ، و لوازم دلخواه دیگر را همراه با خود به داخل زمین حمل می نمایند . بازی های مسابقاتی با اهدافی چون فتح پرچم در پایگاه حریف و حمل آن به پایگاه خودی و یا فتح پرچم از محل استقرار در وسط زمین و حمل آن به پایگاه حریف انجام می گردد .

در مسابقات رسمی تیمها با تعداد نفرات 3 ، 5 ، 7 یا 15 نفره شرکت می نمایند .

هر ساله تیم هایی از ایران جهت شرکت در مسابقات جهانی و آسیایی ، به اروپا و

کشور های خاور دور عزیمت می نمایند .

نام این ورزش از دو کلمه Paint ( رنگ ) و Ball (توپ ) تشکیل شده است ، پینت بال یک ورزش گروهی بسیار هیجان انگیز می باشد که بوسیله دو تیم و در یک زمین به ابعاد 30 *50 متر انجام می شود .  در جریان این ورزش علاوه بر اینکه به مهارتهای خاص حرکتی مانند نشانه گرفتن ، سریع دویدن ، داشتن سرعت در حرکات و واکنشهای سریع نیاز است . قابلیتهای ذهنی متعددی نیز لازم هستند که مهمترین آنها سرعت در تصمیم گرفتن و قدرت حل مساله است . همه چیز در پینت بال در لحظه صورت میگیرد . و هرکس سریعتر و دقیقتر باشد موفق تر است.

    در نوع رسمی هر تیم از3 تا 7 نفر تشکیل شده است که هر بازیکن یک نشانه رو ( تفنگ ویژه پینت بال ) ، ماسک ایمنی و تعدادی توپ رنگی (پینت بال) دارد که این توپها دارای قطری حدود 2/17 میلیمتر هستند و یک پوسته ژلاتینی دارند که بر اثر برخورد با بدن بازیکنان یا موانع شکسته شده و رنگ داخل آن ، موضع محل برخورد را رنگی میکند . این توپها بوسیله نیروی هوای فشرده نشانه رو با سرعتی حدود 290 تا 300 پا در ثانیه پرتاب میشوند . رنگ این گلوله ها خوراکی و محلول در آب است و دارای همه رنگ است به جز قرمز.



سناریوهای اصلی ورزش پینت بال
سناریوی تسخیر پرچم ( تک پرچم و دو پرچم ) و سناریوی حذفی متداولترین سناریو های ورزش پینت بال هستند که به صورت سناریوی پیش فرض در باشگاههای پینت بال دنیا انجام می گیرند . همچنین در اکثر تورنمنت های جهانی و لیگ های کشورهای صاحب پینت بال به عنوان سناریوی اصلی پذیرفته شده و بازی می گردند .

در اینجا به دلیل عمومیت این دو سناریو و اهمیتی که این دو سناریو در تورنمنت های جهانی دارند ، به تشریح کامل روش انجام هر کدام از این دو سناریو ، تاکتیک ها و قوانین خاص آنها می پردازیم .

سناریوی حذفی
سناریوی تسخیر پرچم


سناریوی حذفی
متداولترین بازی پینت بال با سناریوی حذفی انجام می گیرد . بازیکنان به دو یا چند گروه رقیب تقسیم می گردند و به بازی می پردازند . هدف این سناریو حذف کلیه بازیکنان تیم یا تیم های حریف می باشد . تیم نخست و برنده ، تیمی خواهد بود که کلیه بازیکنان تیم رقیب را مورد اصابت گلوله رنگی قرار داده و حذف نماید . در صورتیکه اعضاء به چند گروه تقسیم شده باشند هر گروه سعی می نماید با حذف سایر گروه ها آخرین گروه و برنده بازی گردد . با تیر اندازی به بازیکنان تیم مقابل و ترکیدن گلوله رنگی و مشاهده اثر آن ، بازیکن خنثی شده و به عبارتی از بازی بیرون رفته و حذف می گردد . بازیکنی که مورد اصابت گلوله قرار گرفته است با اعلام خود ، نشانه روی خود را بالای سر گرفته و مطابق مسیر تعیین شده توسط داور زمین را ترک می کند . نترکیدن گلوله رنگی و یا پاشیده شدن رنگ از گلوله ای که به جای دیگری اصابت کرده ، منجر به حذف بازیکن تیم نمی گردد . این سناریو با حداقل 10 بازیکن و حداکثر 40 بازیکن در قالب دو تیم و یا با توافق طرفین در قالب چند تیم انجام می گیرد.



سناریوی تسخیر پرچم ( تک پرچم و دو پرچم )
سناریوی تسخیر پرچم بازیکنان به دو گروه تقسیم می گردند . در سناریوی تک پرچم ، پرچم در مرکز زمین قرار می گیرد اما در سناریوی دو پرچم هر کدام از پرچم ها در جایگاه یکی از تیم ها قرار می گیرد .




● تک پرچم
در این سناریو بازیکنان در قالب دو تیم در جایگاه شروع خود قرار می گیرند . پرچم در مرکز زمین بازی قرار گرفته بطوریکه برای تمام بازیکنان قابل رویت باشد . هدف این سناریو بدست آوردن و تسخیر پرچم و حمل آن به جایگاه شروع تیم حریف می باشد . تیم نخست و برنده ، تیمی است که پرچم را تسخیر و به جایگاه تیم مقابل رسانده باشد . این سناریو در بازیهای رسمی در قالب دو تیم 5 نفره انجام می گیرد .

● دو پرچم
در این سناریو به جای یک پرچم از دو پرچم متمایز استفاده می شود . پرچم هر تیم به جای قرار گرفتن در مرکز زمین ، در جایگاه شروع آن تیم قرار دارد . هدف این سناریو ،بدست آوردن و تسخیر پرچم تیم مقابل و برگشت با پرچم تسخیر شده به جایگاه شروع تیم خود می باشد . قرارگرفتن پرچم تسخیر شده هر کدام از تیم ها در زمین تیم حریف ، به منزله پایان بازی و اعلام تیم برنده می باشد . این سناریو در بازیهای رسمی در قالب دو تیم 10 نفره انجام می گیرد . در این سناریو رعایت نکات زیر ضروری است :
1- بازیکنی که پرچم را حمل می نماید اگر مورد اصابت گلوله قرار گیرد باید در همان نقطه ایستاده ، پرچم را در هوا نگهداشته تا بازیکن دیگری آن را بدست آورد .
2- بازیکنی که پرچم را حمل می نماید به هیچوجه حق پنهان نمودن پرچم در زیر پیراهن خود را نداشته و باید آن را به صورت نمایان با خود حمل کند .
3- در سناریوی دو پرچم ، پرچم هر تیم باید از پرچم تیم دیگر کاملا متمایز باشد .
4 - پرچم ها باید حداقل 40 سانتیمتر عرض و حداکثر 60 سانتیمتر طول داشته باشند .
5- رنگ پرچم هر تیم باید با رنگ بازوبند آن تیم همرنگ باشد .
برای آشنایی بیشتر شما به برخی دیگر از سناریوها اشاره میشود:
1- سناریوی سرعتی

2- جبران شکست اولیه
3- تسلیم

4- فتح پرچم از وسط

5- بیست گلوله

6- حذفی

  
7- شکار آهو

-------------------------------------

مرجع مطالب فوق:


http://www.isfaf.com/fa/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=1

http://www.centralclubs.com/topic-t17322.html

http://www.free4paintball.blogfa.com/post-72.aspx